Den Proefzolder 5 december

3 12 2009

Nog twee “Proefzolder”zaterdagen scheiden ons van het nieuwe jaar. Op zaterdag 5 december vliegen we er nog eens in. Op vraag van een aantal vaste Proefzolderklanten die twee weken geleden verstek moesten laten gaan, wordt het “Great Lakes”plankje nogmaals herhaald (Founders Double Trouble, Founders Curmudgeon, Hoppin Frog Boris the Crusher en Hoppin Frog Barrel Aged Boris the Crusher). Wie deze schitterende bieren reeds proefde hoeft zich geen zorgen te maken. We hebben nog een leuke vergelijke proeverij in petto. Bush de Nuits 2008 wordt geproefd naast de nieuwe Bush de Nuits 2009.
Honger hoef je ook niet te lijden. Er staat een wildstoofpotje met Balthazar (“wild” Balthazar, want gebrouwen met onze wilde Morpheusgist) op het menu. Wie met zekerheid wil genieten van dit stoofpotje kan best een seintje geven. Het helpt ons bovendien inschatten hoeveel we moeten bereiden.

Noteer alvast ook 19 december in je agenda. Dan wordt op Den Proefzolder Saisonn  ière voorgesteld, het nieuwe bier van brouwerij De Leyerth.

We hebben nog heuglijk nieuws te melden. Niet alleen vieren we deze maand 5 jaar brouwerij Alvinne, op 1 januari wordt het Alvinne-team versterkt met een derde partner, Marc De Keukeleire. Marc  is voor de bezoeker van Den proefzolder geen onbekende. Zijn roots liggen net als deze van ons in het amateurbrouwen. Marc is echter van heel wat meer markten thuis. Hij maakt kaas en bakt zuurdesembrood. Zijn gist, de Morpheusgist, zou wel eens de Alvinne huisgist kunnen worden.  De gist werd gebruikt in Kerasus en Alvino, maar recente experimenten met Podge Belgian Stout en Balthazar stemmen ons bijzonder tevreden. Met Marc   halen we ook een expert in reiniging- en desinfectiemiddelen in huis.  Maar bovenal wordt het team versterkt met iemand die dezelfde passie en liefde voor het bier deelt.  Er staan Alvinne mooie tijden te wachten.

Tot zaterdag?

Met schuimende biergroeten,

Glenn, Davy & Marc


Acties

Informatie

2 responses

6 12 2009
Antoine Rocourt

Wens Marc heel veel succes en plezier nu hij van amateur eigenlijk semi-professional is geworden als derde man bij Alvinne! En Alvinne gefeliciteert met 5 jarig jubileum. Mvg, Antoine

24 01 2010
Patrick D.

Bedankt Glenn, Davy & Marc ! Ik heb genoten van jullie nieuwjaarsreceptie. Het was een zeer gezellige sfeer met lekkere bieren. Vooral toffe bierkenners leren kennen zoals Youri & Stephan, Sabine & Mark en Uli. Jullie zien me zeker nog terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: