Den Proefzolder – 28 maart

24 03 2009

Beste biervrienden, 

“Het mag een beetje meer zijn…”plankje, om maar eens met de proefplank in huis te vallen. Het mag een beetje meer zijn omdat de deuren van Den Proefzolder op 14 maart uitzonderlijk gesloten bleven. Maar dat beetje meer, wat moet je je daar bij voorstellen?

 

Hoppescheuten, uitsluitend verkrijgbaar van begin maart tot half april, een zeldzame delicatesse. Ze kondigen ontegensprekelijk de lente aan, dus kunnen ze niet ontbreken op Den Proefzolder. “Hoppescheuten met mousseline, gepocheerde kwarteleitjes en Rosabischeutjes”, een klassieker én een ware culinaire uitdaging voor onze brouwerijkeuken. We serveren hierbij een hoppig biertje. Valeir Extra werd onlangs nog door onze Proefzolderjury verkozen tot beste hoppig/bitter Belgisch bier, een prima begeleider dus van de hoppescheuten.

Voor ons tweede hapje kijken we nog even achterom naar de voorbij winter. “Een liaison van vergeten groenten, Lex’ke, Gandaham en waterkersolie”. Een romig soepje van vergeten wintergroenten als pastinaak en aardpeer, afgewerkt met streekproducten als Gandaham en Roborstse waterkers. We serveren hierbij een nieuw biertje van huisbrouwerij Den Tseut uit Oosteeklo, Den Bir.

Afsluiten doen we met een nieuw biertje uit onze eigenste brouwketels. Mano Negra, een stevige imperial stout, zo’n 10 vol % alc, volmout met maar liefst 6 % gebrande mouten. Tot slot verwennen we jullie met “een ijsgekoelde sabayon van Mano Negra”

 

Van het “het mag een beetje meer zijn…”proefplankje kan je genieten op zaterdag 28 maart van 11 u tot 12.30 u. Den Proefzolder is doorlopend open van 10.30 u tot 16u.

‘s Namiddag, om 13 u om precies te zijn, wordt de Bles-kwis nog eens overgedaan. Ons Proefzolderteam moest verstek geven voor de officiële kwis in Zottegem op 13 maart, maar we kunnen ons off-the-record toch nog eens meten met de betere bierkwissers. Zin om mee te doen, geen probleem, zorg gewoon dat je ten laatste om 13u op Den Proefzolder bent. We kunnen ter plaatse ploegen samen stellen, dus heb je niet meteen teamgenoten maar wens je toch deel te nemen, kom dan maar gewoon af. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden zullen we ploegen van 2, 3 of 4 personen samen stellen. Heb je zin om aan deze stevige bierkwis deel te nemen, stuur dan maar een mailtje naar glenn@alvinne.be.

Met schuimende biergroeten,

Glenn & Davy


Acties

Informatie

2 responses

28 03 2009
Stephan Desmedt

Wat Glenn vandaag uit z’n koksmuts getoverd kreeg is echt wel top te noemen. Culinaire hoogstandjes op de proefzolder, een unieke combinatie.

30 03 2009
alvinne

Mercikes, ik kan u verzekeren, ‘k was er niet zo gerust in. Maar ik ben blij dat het gesmaakt heeft. Het is leuk om ons ook culinair uit te leven, het nog leuker om dit voor zo’n geïnteresseerde “proefkonijnen” te doen :-).

Glenn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: