Brulée van geitekaas

Brulée van geitekaas, Gandaham, appel en een emulsie van Black Albert en Luikse stroop

265371-e74eec0b74bbe6903e0d5f6186fcfee8

265371-e169190e90fda357f378cba820f8cb932

Ingrediënten:

  • geitekaas (buche-vorm)
  • appel (Granny Smith)
  • Black Albert of ander zwaar donker bier
  • Luikse stroop
  • sneetje Gandaham
  • suiker

Werkwijze:

  • snij de geitekaas in gelijke schijfjes (ongeveer 3 cm dik)
  • omwikkel dit met een sneetje Gandaham
  • snij de appel in een julienne
  • neem een el Luikse stroop, voeg een klein beetje bier toe en verwarm dit in de microgolf (zo kan je makkelijker bier en stroop mengen)
  • strooi wat suiker op de geitekaas en karameliseer dit met een brandertje (cfr crême brulée)

Presentatie:

  • schik het geitekaasje in het midden van het bord
  • leg de julienne van appel in een hoekje
  • napeer de emulsie van bier en Luikse stroop rond het geitekaasje

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s




Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers like this: