Romanesco-bloemkoolsoep

Romig Romanesco-bloemkoolsoepje met in Melchior gegaarde Zeeuwse mosselen, Noordzee garnalen en tranen van pesto

img_22461

 

Inspiratie:

Voor dit recept deed ik inspiratie op bij Jeroen Meus. Deze chef-kok gebruikt graag streekproducten en promoot artisanale bieren. Ik gebruikte Romanesco (Romanesco of groene torentjesbloemkool lijkt op bloemkool en heeft een geelgroene kleur)  samen met bloemkool, voegde ook garnaaltjes toe aan het recept en gaarde de Zeeuwse mosselen in Melchior.

Benodigdheden (voor 4 pers):

  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 flesje Melchior
  • 2 ajuinen
  • 2 aardappelen
  • 1/2 Romanesco
  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 witte selder
  • 1 preiwit
  • kruidentuiltje (tijm, laurier)
  • nootmuskaat, peper en zout
  • room (naar believen)
  • Noordzee garnalen (100 gr)
  • 1 à 2 l verse kippebouillon (of blokjes)
  • pesto (zelf maken)
  • boter

Werkwijze:

  • spoel en reinig de mosselen
  • gaar ze enkele minuten in Melchior (schelpen open)
  • haal de mosselen uit de schelpen en bewaar de mosselen afzonderlijk
  • zeef het kookvocht en hou opzij
  • stoof de ajuin, prei, selder, bloemkool en Romanesco in boter
  • voeg kippebouillon en het kookvocht van de mosselen bij
  • voeg de geschilde aardappelen erbij
  • voeg het kruidentuiltje erbij
  • laat ongeveer een half uurtje pruttelen, controleer of alle groenten gaar zijn
  • verwijder het kruidentuiltje uit de soep
  • mix de soep glad, voeg desnoods nog wat kippebouillon toe
  • maak je eigen pesto door geroosterde pijnboompitten, basilicum, look en Pecorino in de cutter aan te lengen met olijfolie

Presentatie:

  • schep de soep uit
  • voeg er een toefje room aan toe
  • schik 5 mosseltjes in de soep (rustig, zodat ze wat blijven bovendrijven)
  • schik daar enkele garnaaltjes bovenop
  • werk af door wat pesto te druppelen in de soep (tranen van pesto)

Smakelijk!

2 responses

16 09 2009
Koen

Prachtig gerecht, via een Google op “bloemkoolsoep”hier terecht gekomen.
Wilde eerst wat simpelers maken, maar heb een paar dagen later toch dit tot de verbeelding sprekende recept geprobeerd. Koste wat moeite om Melchior te vinden, maar is uiteindelijk gelukt….
Muy bien!

16 09 2009
alvinne

Blij dat het soepje ook anderen inspireert om het eens te proberen. Leuk dat je op zoek bent gegaan naar Melchior, ik hoop dat je ook een proevertje opzij hebt gehouden en niet alles in de mosseltjes hebt gegoten ;-).

Glenn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s




Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers op de volgende wijze: